6 mest populære Iransk mat
Qormeh Sabzi
Qormeh Sabzi er flaggskipet til de mest populære iranske rettene som du definitivt ikke vil se noe annet sted i verden. Det sies at denne maten dateres tilbake til 5000 år siden. Denne ekstremt smakfulle og deilige maten kan sees i menyen til de fleste iranske restauranter og serveres med ren eller enkel safran. Shirazi-salat er alltid med, og hvis du ikke vil at dens veldig varme natur skal varme leveren din, er det bedre å tilberede en syrlig og deilig Shirazi-salat til å servere til den.
Grønnsaker som trengs for å tilberede Qormeh Sabzi , purre og persille i like mengder, koriander og spinat hver i mengden halv purre eller persille, dill, bukkehornkløver og om ønskelig grønn hvitløk, som hver bør sees i små mengder i stuede grønnsaker.

ghorme sabzi – mest populære Iransk mat
Disse grønnsakene bør spises i store mengder. Størrelsen på stuvede grønnsaker er mindre enn stuede grønnsaker og større enn Fosanjan stuede grønnsaker. Du må også tilsette røde bønner eller pintobønner, omanske sitroner, favorittkjøtt (helst fårekjøtt) og aromatiske krydder til ingrediensene.
khoresh bademjan
khoresh bademjan er en annen autentisk iransk mat som i utgangspunktet tilberedes på forskjellige måter i forskjellige deler av landet. Selvfølgelig bør vi legge til at den originale iranske auberginegryten er forskjellig fra dagens gryteretter, og vi må si at dagens gryteretter er en slags auberginefarse og det virkelige navnet på auberginegryte kan ikke brukes til dem. De fleste restaurantene i landet, som har et alternativ i menyen som auberginegryte, serverer stort sett den samme auberginefarsestuingen.

khoresh bademjan – mest populære Iransk mat
Du trenger ikke mange ingredienser for å tilberede autentisk iransk auberginestuing. Aubergine, tomater, linser og fårekjøtt er ingrediensene i en autentisk auberginegryte. Du kan bruke aromastoffer og noen andre stoffer som omansk sitron i stedet for Ghora og sånt. Det er også vanlig å bruke pasta for å øke fargen og glasuren på auberginestuing.
kashk bademjan
Hvis vi ønsker å introdusere den mest forskjellige autentiske iranske maten, bør vi definitivt nevne aubergine ostemasse. De mest populære iranske rettene har en varm natur og stor metthetsfølelse, noe som kan sies å være et tydelig eksempel på denne aubergine-curden, som serveres i både enkel og majlis.

kashk bademjan – mest populære Iransk mat
Enkel aubergine curd har sine egne fans, men i de fleste deler av landet nevnes aubergine curd som festmat og de liker i utgangspunktet å tilberede den til fester og hyggelige sammenkomster.
Mirza Ghasemi
Når du drar til de nordlige byene i landet, bør du prøve de varme rettene langs stranden, deilig kebab under paviljongene og den tradisjonelle landsbyen meghasemi. De mest populære iranske rettene er i utgangspunktet tilberedt på sunne måter, og bruken av olje og stekte ingredienser i dem er svært lav.

mirza ghasemi – mest populære Iransk mat
Mirza Ghasemi er også et fantastisk måltid og på grunn av sin store popularitet kan det bli et av hovedmåltidene dine.
kubideh kebab
En rekke grillmat kan sees rundt om i verden, men det er trygt å si at måten å servere kebab på i Iran er en av de beste metodene som finnes. En av de mest populære iranske rettene blant iranere og utenlandske turister heter Kobideh.

kubide kebab- mest populære Iransk mat
Kebab Kobideh er en av de mest tradisjonelle iranske rettene, og det kan sies at metoden for tilberedning krever høy dyktighet, men det er mulig å lære metoden for å tilberede Kebab Kobideh med stor forsiktighet og praksis.
jooje kabab
Uansett hvor plagsom måten å tilberede strimlet kebab på er og folk foretrekker å gå til en restaurant for en strimlet kebab, er måten å tilberede strimlet kylling på veldig enkel. Denne deilige maten er veldig populær og er godt på listen over de mest populære iranske rettene.

jooje kabab – mest populære Iransk mat
Kebabkylling er veldig gammel og tilberedes på to tradisjonelle måter uten bein. I utgangspunktet serveres den tradisjonelle typen med brød og den benfrie typen serveres med ris.